Заешките бутчета се обезкостяват , измиват, подсушават и намазват със зехтин. Сложете в малка тавичка за печене половин супена лъжица зехтин. Включете фурната на 200 градуса и оставете да се затопли. Нарежете маслинките на продълговати ленти. Размесете с почистения шам-фъстък, галетата и яйцето. Обелете и накълцайте на ситно лукчетата. Сипете останалия захтин в тенджера, загрейте на котлона и изпържете лукчетата до златисто. Добавете бъбреците и черния дроб и обръщайте на всеки две минути докато се изпържат. Извадете ги и ги нарежетте на кубчета. Прибавете всичко към сместа и разбъркайте. В кипнала вода сложете спанака или лапада за около 1 минута, извадете и отцедете внимателно. Нарежете и прибавете към плънката. Сложете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Поставете заешките бутчета върху дъска и внимателно сложете плънката в тях. Прилепете двете страни и увийре с конец. Може да ги фиксирате допълнително с напречно забити клечки за зъби. Поставете бутчетата във тавичката със зехтин и сложете във фурната. Обръщайте ги от време на време, за да хванат златиста коричка и от двете страни, като добавяте по малко вода. Когато бутчетата се опекат, извадете клечките и свалете конеца. Нарежете на филийки. Можете да сервирате това ястие топло или студено по желание.